close
България

Кметът Стефан Радев настоява ВиК да работи по-бързо по проекта си и да възстановява разкопаните участъци

1652957687767

„Доста хора се обръщат към нас по отношение на дейността на ВиК, но трябва да кажем категорично, че Община Сливен не контролира по никакъв начин дружеството, което е държавна собственост“, заяви пред представители на медиите кметът Стефан Радев. Журналистите потърсиха мнението му за изкопните дейности по проекта на ВиК, които предизвикват неудобство за водачите, създават ежедневни проблеми по пътните артерии в града.

„Много граждани се обръщат към нас и подават сигнали по отношение на извършващите се в момента изкопни работи на „ВиК-Сливен“ и аз разбирам недоволството им. Опитваме се да работим с дружеството, защото услугите, които предлага, са важни за нашите граждани, в това число и проектът, който изпълнява в момента. Разбираме, че тази дейност трябва да се извърши, но настояваме да го правят по-бързо и по-стегнато“, каза кметът.

Представител на Общината присъства на последните оперативни срещи на „ВиК-Сливен“ с изпълнители на ремонтите заради възникналите въпроси.

„На тези срещи настояваме всеки път да се работи по-стегнато и да се възстановяват бързо разкопаните участъци. Тази седмица е обсъждан напредъкът по намаляване на запрашеността, включително за миене на улиците, по които се работи. Тези два проблема – запрашеността и комуникационните проблеми, които създават, са непрекъснато във фокуса ни“, допълни сливенският градоначалник.

По негово мнение от „ВиК-Сливен“ трябва да бъдат по-активни относно информираността към обществото за затваряне на улици и прекъсване на водоподаването.

„Основният ми призив към дружеството е да бъде по-комуникативно, да търси контакт с хората, за да намалят до минимум неприятните изненади за съгражданите ни.“, допълни още кметът.