close
България

Кметът Стефан Радев откри Есенния театрален салон в Сливен

DSC01233

Кметът Стефан Радев откри сливенския Есенен театрален салон.

,,Магията на театъра е непреходна и е едно от най-големите богатства на нашата култура. Тя е свързана с много усилия, но нестихващите аплодисменти и пълната зала са най-голямата награда за това. Драматичен театър „Стефан Киров“ е емблематичен за града ни. Той е посланик на артистичния талант към публиката.Трябва да сме горди с нашите таланти, да ценим техния труд и да им благодарим, че влагат толкова любов в работата си. Пожелавам много успехи на Есенния театрален салон, пълни зали и успехите му да се множат“, посочи в словото си кметът. Той използва случая да пожелае още бързо възстановяване на дългогодишния директор на театъра Николай Недялков.

Четиринадесетото издание стартира с премиерата на интерактивния спектакъл ,,Да бъдеш ли не Ромео и Жулиета”. В него участваха актьорите Вяра Начева, Таня Йоргова, Деница Даринова, Християна Пенева, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Ивайло Драгиев, Александър Евгениев и съдействието на публиката.

На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

Есенният театрален салон продължава до 28 септември. Почитателите на театъра ще имат възможност да гледат на сцена „Изборът на Марта“, „Евридика в подземния свят“, „Заешка дупка“ и ,,Да пееш под дъжда”.

По време на тазгодишния салон ще бъде отбелязана и 100 годишнината на Сливенския професионален театър.

Есенният театрален салон се провежда под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев.