close
България

Кметът Стефан Радев откри Републиканските ученически финали по лека атлетика, баскетбол и футбол при 8-10 клас

DSC_3302

Кметът Стефан Радев откри Републиканските финали по лека атлетика, баскетбол и футбол от „Ученически игри“ 2019 в групите на 8-10 клас, чийто домакин е Сливен. Той пожела достойно представяне на състезателите и благодари на всички, които участват в организацията на ученическите игри – Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи, Министерството на образованието и Областния клуб „Спорт в училище“ в Сливен.

„Спорът изгражда характер, екипност и дисциплина. Пожелавам успешно представяне на всички и нека най-добрите победят“, каза в обръщението си по време на откриването на финалите по баскетбол Стефан Радев. Той изрази за пореден път подкрепата, която Община Сливен оказва на спортните клубове в града, защото формират у младите качества, необходими за тяхното пълноценно развитие.

Председателят на Областния клуб „Спорт в училище“ Красимир Кръстев заяви, че най-добрите състезатели по лека атлетика, баскетбол и футбол са на финалите в Сливен. „Като домакини сме се постарали да предоставим най-добрите условия за провеждане на състезанията и добра база, която осигурява община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев“, допълни Красимир Кръстев.

В баскетболните финали участват 10 отбора със 120 състезатели, футболните отбори са 6, със 120 участника. Лекоатлетите са 200 от общо 20 отбора.