close
България

Кметът Стефан Радев поздрави зрелостниците от випуск 2017-2018, удостоени с почетното отличие „Национална диплома“

DSC_0336

Трима зрелостници от Област Сливен, випуск 2017-2018 година бяха удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“. Събитието се проведе в сградата на Регионално управление на образованието – Сливен.

Това са Даниел Влахов от ППМГ „Добри Чинтулов“, лауреат на Националната олимпиада по гражданско образование за учебната 2017-2018 г.

Иван Тенев от ПХГ „Дамян Дамянов“, лауреат на Националната олимпиада по история и цивилизация за 2017-2018 г. и Радина Станева от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, притежател на сертификати за владеене на няколко чужди езика.

„За Вас предизвикателствата тепърва предстоят. Няма да Ви е лесно, но съм сигурен, че ще бележите още по-големи успехи. Нека за Вас това бъде едно начало, една част от постиженията, с които да се гордеете Вие, Вашите родители и учители“, посочи в поздравлението си кметът Стефан Радев.

Дипломите бяха връчени от кмета Радев, заместник – областния управител Димитринка Петкова и заместник – кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова в присъствието на директори, учители, родители и гости.

Поздравления към зрелостниците отличници отправи и началникът на РУО – Сливен д-р Бисерка Михалева.

Почетното отличие на Министерството на образованието и науката се връчва по традиция от 1996 година на зрелостници, които са постигнали отличен успех по всички предмети, вписани в дипломата за средно образование. Също така и за изявени умения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.