close
България

Кметът Стефан Радев присъства на среща на образователния министър Красимир Вълчев с директори на детски градини и училища

DSC_2654

Кметът Стефан Радев присъства на среща на образователния министър Красимир Вълчев с директори на детски градини и училища

Министърът на образованието Красимир Вълчев се срещна тази сутрин с директори на учебни заведения и детски градини. По време на срещата, на която участва и кметът Стефан Радев бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с образователната система, механизмът за обхват и задържане на децата и учениците в нея, който от тази година е постоянно действащ. Участниците дискутираха и възможни промени в образователното законодателство. В рамките на срещата директорите на учебните заведения и детските градини, имаха възможност да изложат конкретно своите въпроси, мнения и предложения към образователния министър. Сред присъстващите бяха още народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, заместник – областният управител Димитринка Петкова, началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева и заместник – кметът Пепа Чиликова.

Образователният министър и кметът Стефан Радев посетиха вчера двата Регионални учебно-тренировъчни центъра по безопасност на движението, които скоро ще отворят врати.

Единият от тях е към Професионалната гимназия по механотехника. В него ще се обучават ученици от 8 до 12 клас. Той разполага с два кабинета по теория и един по практика. На автополигон с маркировка ще се обучават водачи за категории А, В и С. Предвижда се на него да се провеждат и междуучилищни състезания, споделиха от ръководството на учебното заведение.

Новите кабинети са изградени в рамките на няколко месеца, а средствата са осигурени от бюджета на гимназията и с помощта на преподаватели- инструктори.

Другият е към Средно училище „Константин Константинов“. Полигонът в учебното заведение е изграден на спортна площадка. На него ще бъдат поставени подвижни пътни знаци. Изградени са три зали, учителска стая, тоалетна за хора с увреждания. В него ще се обучават деца и ученици от 4 години до 7 клас.

Центърът е изграден със средства на Министерството на образованието и науката.

Новоизградените помещения посетиха също народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева и заместник – кметът Пепа Чиликова.