close
България

Кметът Стефан Радев се срещна днес със командира на Черноморски помощен екип полк. Уесли Мъри

DSC_6962

Кметът Стефан Радев посрещна днес в кабинета си командира на Черноморски помощен екип полковник Уесли Мъри. В рамките на разговора участниците обсъдиха възможностите за партньорство в социалната и културната сфера. Бяха обсъдени още дейностите на българо-американската база „Ново село“ и предстоящите учения на войсковите формирования.

В срещата взеха участие заместник – командирът на Районния помощен екип за Черно Море Скот Сайтс и директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов. Американските военни командири изразиха задоволството си от посещението, и оцениха високо българското гостоприемство.

„Общата ни задача е да подобряваме връзките и отношенията между българските и американските граждани“, заяви по време на срещата кметът Радев. Той допълни, че Община Сливен се радва на добро сътрудничество с посолството на САЩ в София, с чиято подкрепа е започнало изграждането на ново защитено жилище за възрастни с умствени увреждания. В края на разговора кметът отправи покана към американските представители на базата да се включат в част от предстоящите мероприятия в града, на която те откликнаха с готовност.