close
България

Коледен базар отвори врати в град Нова Загора

bazar

Коледа идва с усещането за топлина, грижа и внимание към най-близките ни хора. Споделената радост е по-силна и заразителна, а духът на Коледа оживява когато всеки от нас носи светлината и любовта й в сърцето си. Той проблясва в мига, в който дарим усмивка, в който подадем ръка, когато накараме някого да се почувства добре или да изпита радост от живота. Само тогава силата на празника се ражда в нас и ни прави живи. За да зарадва малчуганите в нужда от Дневен център за деца с увреждания с. Асеновец, oбщина Нова Загора, съвместно с Център за обществен подкрепа, Защитено жилище, детските градини, училищата в града, им дари една топла и щастлива Коледа, с организирания благотворителен базар под наслов „С любов от деца за деца”.

Разположен в централната пешеходна зона, пред Спортна зала „Младост”, той приковава погледите на посетителите с невероятните си, приказни изделия. Изработени с майсторство и сръчност, дарявайки настроение и радост, те носят любовта и добрите пожелания на своите творци.

Официалното откриване на коледния базар се състоя на 4 декември от 11.30 ч. Сред официалните лица, уважили проявата, бяха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, заместник-кметът Светла Стоянова и секретарят Мария Стефанова. Г-жа Светла Стоянова изказа благодарност на всички, включили се в благотворителната проява. „Усещаме най-пълноценно духа на Коледа, когато всеки от нас срещне обичта на човека до себе си.

Празникът Рождество Христово не е в скъпите подаръци, а в това да направиш някого щастлив. Всеки човек е способен на добри дела, а Коледа е най-подходящото време да бъдем добротворни и да се почувстваме щастливи.” Благодарност от името на потребителите на Дневен център за деца с увреждания изказа и техния директор Цонка Милева. „Щастлива съм да видя, в този студен декемврийски ден, толкова хора с топли сърца, обединени от общата кауза.“ Присъстващите разгледаха с интерес и възхищения изящните коледни изделия.

Кметът Николай Грозев лично закупи ръчно направени коледни украшения от всеки един от участниците в благотворителния базар. Примерът му беше последван от г-жа Захариева, заместник-кмета Светла Стоянова и много граждани, отворили сърцата си за добрината, убедени, че да раздаваш добрина и да получаваш удовлетворение от това, че си направил някой щастлив и си го накарал да се усмихне и да се почувства специален, е само част от магията на святата нощ. След официалното откриване, само за няколко часа набраните финансови средства достигнаха 536 лв., отлично начало за благотворителната инициатива.

Всички, които носят искрата на доброто вътре в себе си и желаят да я споделят с децата от Дневен център, могат да направят това, закупувайки коледно изделие до края на седмицата от благотворителния пазар във фоайето на Спортна зала „Младост” от 9.00 до 17.00 ч.