close
България

Коледна работилница: Празнични гирлянди

k_rab1

Предпоследната коледна арт-работилница за деца се проведе тази събота в Арт-център „Седем” в Сливен. В заниманията се включиха малчугани на възраст от 5 до 7 години. С помощта на модераторите, в първото занимание те изработиха красиви коледни шапки. Използваха картонен конус, който облепиха с червени и зелени ивици от креп хартия. Така върху една част от коледните шапки се появиха цветни панделки, а върху други – пайети и златни звездички.

Второто занимание бе „Празнични гирлянди”. Използвайки ролки от хартия, картонени висящи топки и други фигурки, децата направиха красиви коледни гирлянди за домовете си.

В галерия „Седем” в събота продължи и майсторският клас за деца от 7 до 9 години. По-късно децата украсиха с контурни бои коледни свещи за маса.

Съботните занимания за деца са част от основната програма за месеца на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.