close
България

Комисар Владимир Демирев: Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ – Сливен

komisar vladimir demirew

Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ – Сливен. Това съобщи пред журналисти комисар Владимир Демирев, директор на РД „ПБЗН“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Огънят възникнал в куп въглища, използвани в ТЕЦ – Сливен. Специалистите от топлоцентралата започнали тяхното разчистване с гребла и най – вероятно при преместването искра от огъня се е прехвърлила върху съхраняваната наблизо слама. Балите са се използвали за гориво на една от пещите. Те са били складирани на площ от около 15 декара.

Сигналът за пожара в Топлофикация-Сливен е бил получен 20.20 часа снощи. В 20.30 минути е бил получен друг сигнал, че горят отпадъци и сухи треви в складове на предприятията ЗММ и Динамо в индустриалната зона на града. Там са горели стари метални части, опаковки, текстолитови плоскости, покривно покритие и обзавеждане. Изгорели са също около 11 декара отпадъци и сухи треви.

Целият състав на сливенската пожарна се е включил в гасенето на пожарите, като са получили помощ от Нова Загора, както и от Районна служба – Ямбол.

Пожарът в района на двата завода е напълно овладян, съобщи комисар Демирев. Балите със слама в ТЕЦ-Сливен ще тлеят още поне няколко дни. Ще бъде извършена за проверка за мерките са противопожарна безопасност в предприятието.
ТЕЦ-Сливен работи, няма пострадали хора.

През изминалото денонощие в Сливенско са били гасени 22 пожара. Реагирано е и на един фалшив сигнал. Оказана е и помощ на жена в безпомощно състояние в сливенския квартал „Дружба“. На пожарникарите се наложило да проникнат през терасата на втория етаж, за да и помогнат. /focus-radio.net