close
България

Контрабандни медикаменти в тайник на товарен автомобил откри митническа мобилна група на МП Лесово

3

255 опаковки с хормон на растежа на стойност над 120 000 лева и 2 600 къса цигари откриха митнически служители от ГД МРР на МП Лесово.

На 14.03.2019 г,  около 03.30 часа, на входящо трасе на  МП „Лесово“, пристига товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът, български гражданин, представил редовни документи за превозвания товар – трансформатори. Превозното средство е селектирано от митническа мобилна група за щателна проверка, при която, в резервоара за съхранение на горивна добавка, са открити  255 опаковки с медикамента „Humatrope“ – хормон на растежа. В хода на проверката, във фабричните кухини на вратите на шофьорската кабината, са открити и 130 кутии (2 600 къса) цигари марка „Karelia“, всички без акцизен бандерол.

Шофьорът на камиона, недекларираните опаковки с медикамента и цигари, както и товарното полуремарке, послужило като средство за извършване на контрабанда, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на териториален отдел „МРР Южна морска“ под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.