close
Спорт

Котел е домакин на втория турнир по колоездене „Раковски Гран При“

8 (3)

Кметът на Община Котел Коста Каранашев даде старта на втория турнир по колоездене „Раковски Гран При“, Възрожденска обиколка Котел- Жеравна-Катунище за всички възрастови групи, който се провежда в дните 13-14 април в Котел.

„Днес даваме старта на Възрожденската колоездачна обиколка „Гран При Раковски“. С това мероприятие ние от Община Котел слагаме началото на тържествата по повод честването на годишнината от рождението на Георги Раковски в град Котел. Имаме амбицията да създадем колоездачен клуб в града, както и да подготвим, съвместно със „СПОРТЕН КЛУБ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ БЛУ РОКС“ Сливен най-тежкото трасе за планинско колоездене в България“, каза кметът Коста Каранашев. Градоначалникът пожела успех на всички и благодари на Евгени Балев от „СПОРТЕН КЛУБ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ БЛУ РОКС“ Сливен и на г-н Георги Милев, спонсор на събитието.

В първия ден на състезанието участие взеха 93-ма от най-добрите колоездачи на страната, повечето от които са мерили сили и в други големи български и международни колоездачни форуми.

Победител в първия колоездачен ден, в категория „Юноша старша възраст“ е Даниел Тодоров от КСК „Омега тим“, следван от Симеон Петков от КК „Несебър“ и Мартин Маринов от КК „Янтра-Исполин.

В категория „Мастърс до 50“, победител е Ангел Йончевски от Велосити, следвано от Галин Генчев от „Цар Симеон“ – Пловдив и Никола Занев, също от „Цар Симеон“ – Пловдив.

В категория „Катерачи“, победител е Борислав Иванов, следван от Йордан Петров и Мартин Попов.

В категория „Мъже“, победител е Борислав Иванов от КК „Левски“, следван от Марин Попов от Долочини про тийм и Йордан Петров от КК „Несебър“.

Стартът на втория състезателен ден ще се проведе на 14 април /сряда/ от 13.00 часа

Организатори на събитието са Община Котел и „СПОРТЕН КЛУБ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ БЛУ РОКС“ Сливен.