close
България

Кражби в Сливенско

policiq

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са разкрили кражба на мобилен телефон, на стойност 2300 лева. Откраднатата вещ е иззета и върната на собственика. Сигналът е получен на 14 май в 17,00 часа. 38-годишна жена е съобщила за кражба на „IPhone13 Рro“ от детска площадка в сливенския квартал „Българка“. Извършителят е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

33-годишен мъж е задържан за кражба от частен имот в град Сливен. Извършителят е установен в края на миналата седмица, в хода на специализирана операция. За времето от 1 до 11 май той е проникнал в частен имот в сливенския квартал „Комлука“ и е извършил кражба на техника, различни вещи и инструменти на стойност около 500 лева. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Служители на участък „Надежда“ работят по сигнал за кражба на златен накит от дете на 6 години. Сигналът е подаден на 14 май от бащата. Кражбата е извършена на улица в квартала. Неизвестен извършител е откраднал златна обеца от ухото на детето. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на РУ-Котел са задържали трима за кражба от частен имот в село Мокрен. Сигналът е получен на 13 май от собственика. От дома му са откраднати автомобилни части и други вещи. След проведени незабавни издирвателни действия, още същия ден, са задържани двама мъже на 51 и 21 години, и непълнолетно момче на 16 години, всички от село Мокрен. Тримата са направили самопризнания и са върнали част от откраднатите вещи. По случая е образувано бързо производство.

45-годишен мъж е задържан от криминалисти на РУ-Нова Загора за кражба на мобилен телефон. Сигналът е подаден на 15 май от собственика. Кражбата е извършена от лек автомобил, паркиран в района на гробищния парк в Нова Загора. Час след получаване на сигнала извършителят е задържан. Той е мъж на 45 години от Нова Загора. Първоначално остава в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.