close
България

Лек автомобил блъсна каруца в Ямболско

policiq-lineika

На 22 август, към 21:05 ч., на тел.112 в оперативната дежурна част на ОДМВР-Ямбол е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадали на път III-5305, км.7, в посока от гр.Ямбол към с. Веселиново.

Изпратените на място полицейски екипи установяват, че лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 29-годишен мъж е ударил движещо се пътно превозно средство, теглено от животинска тяга /кон/ необезопасено със светлини и светлоотразители.

При инцидента са пострадали петима мъже на възраст от 17 до 22 години, пътуващи в пътното превозното средство теглено от жива тяга. След медицински преглед четирима, като двама от тях в по-тежко състояние, са настанени за лечение и под наблюдение в МБАЛ-Ямбол, с различни травми – фрактури и разкъсно-контузни рани, без опасност за живота.

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна. На водача на ППС теглено от животинска тяга е взета кръвна проба за изследване. На местопроизшествието е извършен оглед. Работата по изясняване на обстоятелствата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.