close
България

Лек автомобил изгоря в Сливен

pojar-mikrobus

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ на ЦСМП при пренасяне на пациент от жилището му в град Сливен до линейката. Екип на РСПБЗН-Твърдица своевременно е ликвидирал пожар, без да причини щети, възниквал от запалени отпадъци в квартал „Козарево“.

На 26 май, в 04,08 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил. Произшествието е станало на паркинг пред жилищна сграда в кв. „Кольо Фичето“ в град Сливен. Пожарът е обхванал два автомобила- „Ауди“ и „Ситроен“. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са лекия автомобил „Ауди“ и задната част на лекия автомобил „Ситроен“. Спасени са 3 автомобила, паркирани в близост до произшествието. Пострадали няма. Причините за произшествието са в процес на установяване.

На 25 май в 19,58 часа е получен сигнал за пожар в къща, в новозагорския кв. „Шести“. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 100 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество. Спасена е сградата. Най-вероятната причина за пожара е детска игра с огън в подпокривното пространство.

Екип на РСПБЗН-Котел е отводнявал избено помещение на архитектурния паметник „Галатанско училище“ в град Котел. Сигналът е получен на 25 май в 13,25 часа. Няма причинени материални щети.