close
LifeStyle

Лесни начини за преборване на есенната умора

relaks-jena

Наближават хладните и сиви дни, през които често усещаме липса на добро настроение и сме унили. Усещаме как от време на време как ни наляга необяснима умора в следобедните часове.Тогава загубвате умението си да се фокусираме дори върху най-тривиални задачи, пише Profit.bg.

Възможно е да коригираме този отлив на енергия чрез няколко лесни стъпки И нито една от тях не включва консумация на чаша кафе.

  1. Да приемаме витамин В12
    Той е популярен като витаминът на енергията. Ключов е за енергийното ниво през деня. Осигурява добро самочувстиве, поддържа нивото на енергия в клетките.
  2. Да се поддържаме хидратирани
    Най-честата причина за умора се дължи на дехидратацията. Ако не пием достатъчно течности, обемът на кръвта намалява и тялото започва по-усилено да работи, за да доставя кислород и хранителни вещества до клетките. Това ни кара да се чувствате уморени.
  3. Да се обличаме в подходящи цветове
    Може да звучи незначително, но облеклото влияние на енергийното ни ниво.
  4. Да се раздвижим
    Когато умората ни е налегнала в следобедните часове, последното нещо, което ни идва наум, е да излезем навън и да се поразходим. Това обаче е най-доброто лекарство.
  5. Да опитаме с етерични масла
    Те подпомагат храносмилането и снабдяват с енергия. Например маслото от мента се справя се отлично със симптомите на умора. Повишава концентрацията. Капнете няколко капки върху кърпичка или изполвайте дифузер. Вдишайте.
  6. Да излезем навън просто така
    Да постоим просто така 15-20 минути слънце – то ще ни дари с енергия.
  7. Да медитираме
    Да, има хора, които медитират, за да се отпуснат. Други използват медитацията като средство за зареждане с енергия. Получава се. Пробвайте още сега.
  8. Да хапнем нещо за енергия
    Което не означава да посегнем към енергийно блокче. Храната, богата на захар, само ще провокира пик на кръвната захар и след това сериозен спад. Целта е да заложим на здравословни чисти протении в съчетание със сложни въглехидрати, полезни мазнини и т.н. Бобови култури, яйца, тъмнозелени листни зеленчуци, кашу, зелен чай, сладки картофи… Похапват се често и в малки дози.
  9.  Да изядем една ябълка
    Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен. Тази приказка е много вярна. Защо да не я приложим на практика? Ябълките са богати на витамин С, фибри, сложни въглехидрати, които стабилизират кръвната захар.