close
Спорт

Луис Суарес получи „Златната обувка“

luis-suares

Нападателят на „Барселона“ Луис Суарес получи за втори път в кариерата си наградата „Златна обувка“ за голмайстор номер 1 на Европа. През миналия сезон той отбеляза общо 40 гола за каталунците във всички турнири. На второ място е Гонзало Игуаин с 36, а трети е Кристиано Роналдо с 35 попадения.

Уругваецът спечели приза и през 2014 г., като футболист на „Ливърпул“. Тогава той си я подели с португалеца, с когото имаха равен брой отбелязани голове.

„Ако догодина не спечеля пак отличието, ще се радвам да го направи Лео Меси или Неймар. Те двамата ми помагат много за головете. От тези 40 най-ценни са ми попаденията от „Сантиаго Бернабеу“. Благодаря на колегите си в „Барселона“, благодаря на клуба, че ми даде възможност да осъществява тази моя мечта. От дете мечтаех да съм в най-добрия отбор в света, заедно с най-добрите играчи. Искам да завърша кариерата си тук, но не бива да губя формата си“, каза щастливият Суарес.

„Златната обувка“ се връчва от 1968-а година. Трима българи са носители на престижното отличие – Петър Жеков (1969), Георги Славков (1981) и Христо Стоичков (1990). /bTV