close
България

Малките населени места в Сливенско със засилено полицейско присъствия

odmvr-sliven

Едно разкрито престъпление и 72 нарушения в хода на специализирана операция в малките населени места. Операцията е осъществена от служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен. Полицейските служители от участъка обслужват  34  населени места, като най-отдалеченото е на 50 км. от общинския център. Той се явява  най-натоварения, което изисква добра организация и разпределение на ресурсите за покриване на по-голяма част от населените места. Всяка седмица се провеждат операции по противодействие на престъпленията срещу имуществото и пътна безопасност.

В края на миналата седмица операцията е обхванала селата в равнинната част на общината.

Проверени са 182 лица и 138 превозни средства, полицейските служители са се отзовали на 32 сигнала и жалби от различно естество. Констатирани са  72 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината.

Разкрита е кражба на частно имущество в село Ковачите. Сигналът е за откраднати 200 циментови колове на стойност 600 лева. След проведените издирвателни действия в хода на операцията е установен извършителят. Той е мъж на 48 години от същото село. Инкриминираните вещи са иззети и върнати на собственика.

Операции по противодействие на престъпността и контрол по спазване на Закона  за движение пътищата в малките населени места са планирани за всички общини в Сливенска област.