close
България

Масов бой между затворници заради люта чушка в ануса

zatvor

Люта чушка в задника на затворник е разпалила напрежението в Софийския централен затвор, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на свои източници в зандана. Наказаният затворник е бил притискан от приближени на осъдения за убийство в нарокомуната в Белмекен Красимир Димитрашков. Те искали да го вербуват да пласира дрога сред лишените от свобода, но той отказал.

В неделния ден пандизчии от няколко отряда били изкарани на каре в двора. Докато се наслаждавали на разходката си извън килиите обаче, хора на Димитрашков издебнали непокорния затворник, смъкнали му гащите и му набутали люта чушка в ануса. Човекът изревал от болка и започнал да тича из цялото каре, блъскайки всички останали. Развихрил се масов бой между затворниците, в който се включили и хора от кръга на осъдения за грабежи Върбан Борисов – Боксьора. Те скочили да защитават наказания за неподчинение, тъй като са опоненти на друга група, която се занимава с наркоразпространение вътре.

Самият Димитрашков и още трима пандизчии бяха обвинени през 2012 г. в разпространение на дрога зад решетките, основно амфетамини и марихуана. 38-годишният мъж е минал през занданите във Враца и Пазарджик, а за последно е лежал в Белене, преди да бъде преместен в Софийския затвор. Причина за честите му местения са лошото му поведение и съмнения, че разпространява наркотици. Две години след като получи окончателна присъда за убийството в Белмекен, Красимир Димитрашков е осъден, но този път за разпространение на дрога.

Според обвинението заедно с пандизчиите Нейчо Караиванов, Радослав Радев – Албанеца, Михаил Тренов – Татуса, както и Галя Фотева са разпространявали наркотиците във Враца и Пазарджик. Единствената дама в групата е доставяла пратките. Тя обаче се измъква, като сключва споразумение с прокуратурата.

„Навсякъде в затворите се внася дрога, но в Софийския е най-страшно. Ако пък някой от по-младите затворници не се съгласи да разпространява, бива пребиван, а след това го превръщат в мъжка сексиграчка, сексроб“, разкриха затворници. Вчера те обявиха, че ще излязат на бунт, ако Димитрашков не бъде преместен в друг пандиз. Подготвят и писмо до Министерство на правосъдието с надеждата проблемът да бъде разрешен.