close
България

Мащабен проект за реконструкция на булевард „Хаджи Димитър“ предвижда Община Сливен през 2019 година

obtshina-sliven

Дейностите по мащабния проект за реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“, за който Общината има осигурено финансиране ще започнат през 2019 г., съобщи на брифинга днес кметът Стефан Радев. Той предвижда развито велосипедно движение, паркинги за велосипеди, зелени площи, зарядна станция, по-безопасни кръстовища и намаляване на скоростта, която сега се развива по булеварда.

„За нас това е модерната посока за развитие на един град, който е отворен към потребностите на хората и насочен към социалния живот. На първо място са пешеходците, велосипедистите и тогава автомобилите“, подчерта Стефан Радев и допълни, че все още се работи по проекта и неговия окончателен вид. Той ще бъде качен на сайта на Община Сливен, за да може с него да се запознаят гражданите, а също да задават своите въпроси, мнения и предложения.
Визията на булеварда ще бъде модернизирана с 5 повдигнати кръстовища, които ще улесняват движението и на пешеходците, и на велосипедистите, на хората в неравностойно положение и автомобилите. Средствата са осигурени от Републиканския бюджет и са в размер на 1млн. и 700 хил. лв.

За подобряване визията и качеството на живот в града, общинското ръководство предвижда изпълнението на още един проект, свързан с цялостния ремонт на бул. „Стефан Стамболов“. Кметът заяви, че за него все още няма осигурено финансиране и изрази надежда, че с времето Общината ще успее да реализира и този проект.