close
България

Месечното занимание „Котешко царство” приключи с „Мастър шеф” и танц

kc3

Месечното занимание за деца „Котешко царство”, което се проведе в Арт-център „Седем”, приключи по интересен и оригинален начин. На 30 март децата участваха в „Мастър шеф” и с помощта на модератора Йоана Баджева сътвориха чудесни сандвичи-котета. Малките палавници дадоха воля на въображението си и след час подредиха в чинии красиви сладки и солени сандвичи-котенца, направени от тостерен хляб, течен шоколад, ягоди, банани, пастет, кашкавал, краставица, салам, зелен лук, чушка и др. Бъдещите шеф-готвачи направиха и две котета от франзели, които украсиха с топено сирене, краставици и чушки.

След като хапнаха вкусните сандвичи, децата се заеха с подготовката на специален котешки танц, който по-късно през деня представиха пред своите родители. В ролята на голямата котка влезе Йоана Баджева. На фона на песента „Чело коте книжки” тя научи малките котета как да правят мост, как да стоят на ръце с подпрени на стената крака, как да скачат на въже. По време на танца децата носеха приготвените от тях по време на съботните занимания котешки маски. Публиката много се забавлява по време на котешкия танц и награди малките танцьори със заслужени аплодисменти.

По време на месечното занимание „Котешко царство” участниците направиха кукли-котенца от платнени торбички, които напълниха с памук, а за очички и нослета зашиха копчета. В друга тематична работилница участниците оцветиха картонени маски-котета и ги украсиха с цветни камъчета и различни апликации.

През април месечните занимания за деца в Арт-център „Седем” са посветени на събуждащата се природа и пролетните цветя.
Съботните занимания са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.