close
Спорт

„Милан“ изнесе лекция на „Лудогорец“ за 3:0

milan

„Лудогорец“ загуби като домакин от „Милан“ с 0:3 в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Резултата откри Кутроне в 45-ата минута с глава, Родригес удвои от дузпа в 63-ата минута, а във втората минута от добавеното време на мача Фабио Борини направи резултата класически.

В 5-ата минута Лукас Саша намери Мисиджан отляво, но холандецът бе спрян с грубо нарушение от Абате, за което футболистът на „Милан“ получи жълт картон. Лукоки опита да изненада Донарума от малък ъгъл, но прати топката в аут.

Гостите от Италия създадоха първата си добра атака в 20-ата минута. Тогава диагонален шут на Кутроне срещна крак на бранител от „Лудогорец“ и излезе в корнер.

В 31-ата минута „Лудогорец“ създаде отлична възможност за гол. Лукас Саша центрира, Донарума се размина с топката, но и Шверчок стори същото пред празната врата.

Три минути преди края на полувремето Бонавентура финтира Сисиньо и стреля над напречната греда.

В заключителните секунди след изпълнение на ъглов удар, последва опасно центриране на Чалханоглу, при което Пластун не прецени добре ситуацията, а Кутроне отблизо с глава прати топката в мрежата на Ренан.

След подновяването на играта „Лудогорец“ взе инициативата и в 50-ата минута затрудни сериозно „Милан“. Тогава Вандерсон и Марселиньо комбинираха добре, но слабият удар на втория бе спасен от Донарума.

В 54-ата минута Дяков нахлу през центъра и с мощен удар прати топката в дясната греда. Девет минути по-късно гостите вкараха своя втори гол. Козмин Моци изблъска в гръб Кутроне и главният съдия Милорад Мажич отсъди дузпа. Зад топката застана резервата Рикардо Родригес и с плътен удар покачи резултата на 2:0.

Двата отбора постепенно свалиха оборотите и чакаха края на срещата. Във втората минута от допълнителното време „Милан“ стигна до трети гол. Адриен Силва пропусна центриране отдясно за Фабио Борини, който стреля веднага и не остави шансове на Ренан.

Реваншът е следващата седмица на 22 февруари на стадион „Сан Сиро“ в Милано. /bTV