close
България

Министерството на финансите разглежда утре Оздравителния план на община Сливен

20160920_100809

Оздравителният план на община Сливен ще се разглежда утре в Министерството на финансите в София, съобщи на пресконференция днес кметът Стефан Радев.

„Надявам се да бъде първият приет план на община в страната и да можем да продължим по пътната карта, която сме си начертали.”, посочи Радев.

По думите на кмета, най-важната задача на общинското ръководство в края на годината е продължаването на работата по Оздравителния план на общината, съгласуването му с Министерството на финансите, внасянето му в Общинския съвет за разглеждане. След това предстои приемане на конкретни действия по прилагането му.

„За мен оздравяването на общината няма алтернатива, а и не съм чул смислена такава до момента. Промените в Закона за публичните финанси и възможността да получим безлихвен заем, са само една голяма и сериозна възможност за Сливен, за гражданите на Сливен, за инфраструктурата на града, от която ние трябва да се възползваме”, категоричен е кметът Радев.

Прилагането на Оздравителния план ще започне, когато изтекат всички срокове за неговото приемане. „Не променяме Плана, освен разбивки по различни разходи и обосновки по една или друга мярка. Надяваме се да не ни се наложи да добавяме още рестриктивни мерки, защото от Министерството на финансите постоянно се изискват нови документи, които да се попълват, нови разчети и нови обосновки”, добави Радев.

Планът за финансово оздравяване е поместен на официалния сайт на общината:www.sliven.bg