close
България

Митнически служители откриха нелегални цигари, в тапициран диван в апартамент в Сливен

1486980850

1846 кутии /36 920 къса/ нелегални цигари и 17,995 кг тютюн за пушене без акцизен бандерол задържаха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ към Митница Бургас при проверка в търговски обект и в частен апартамент на територията на град Сливен.

Митнически екип от сектор „Оперативен контрол“ към отдел МРР в Митница Бургас  извършва проверка в приспособено за магазин помещение във  вход на жилищен блок в град Сливен. При проверката в търговския обект, митническите служители откриват под щандовете със стоки за бита и почистващи препарати  206 кутии /4 120 къса/ цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки и 7,930 кг нарязан тютюн за пушене в торби. При последвала  митническа проверка в жилищен апартамент на адреса на лицето, стопанисващо  магазина, митническите служители откриват още  1 640 кутии / 32 800 къса/ цигари в пригодени тайници във и зад мебели в жилището, както  и  10,065 кг нарязан тютюн за пушене в торби. Голяма част от цигарите са били укрити в тапицерията на дивана в апартамента. Проверката в жилището е извършена със съдействието на служители от ОД МВР Сливен.

От жилището и от търговския обект за иззети общо  1 846 кутии /36 920 къса/ цигари с марки „Sypreme blue“, „President“, „MM“ и „ Assos“, всички с надписи „Duty free“ , както и  17,995 кг нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол.  По случая е образувано дознание, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. Взети са проби за лабораторен анализ на задържания тютюн. Работата по случая продължава.