close
България

Много настроение и овации на концерта в подкрепа на Болградската гимназия

1

Ансамбълът за народни песни и танци- Сливен и деца от Сливен се представиха снощи пред събралата се публика по време на благотворителен концерт за Болградската гимназия.Поводът е 160 години от създаването на гимназията. Сред зрителите бяха кметът на Община Сливен Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник- кметът Пепа Чиликова, заместник-областният управител Димитринка Петкова, общински съветници. В началото на концерта беше пуснат видеоклип, който показва как изглежда гимназия „Г.С.Раковски“ в град Болград, Украйна.

Последва изпълнение на децата от балет „Адажио“ при НЧ „Зора – 1860“ с ръководител Наталия Хаджикостова. През зрителите излезе и дует „Дабъл войс“. Близначките Яница и Глория обраха овациите на публиката. Аплодисменти получиха и спортистите от Армейски спортен клуб по борба, които направиха демонстрации. Демонстрации направиха и възпитаниците на Георги Велев от Спортен клуб по джудо „Хаджи Димитър“. В благотворителния концерт се включиха и децата от Клуб по спортни танци „Туида“ с ръководител Йовита Пенчева и децата от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ с треньор Виолета Бинева. В подкрепа на благотворителната инициатива в концерта се включи и Мария Косса- танцьор и преподавател по африкански танци, която пристигна от София. Публиката се наслади на изпълненията на Яна-Мария и Траяна от Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб – Сливен с ръководител Елена Пеева. Две младежки формации участваха в концерта снощи- Вокално-инструментална група „Монолог“ при ПХГ „Дамян Дамянов“ и Младежки танцов състав „Акация“ при ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“.

Детско- юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа на личностно развитие с ръководители Виолина Петкова и Диляна Димитрова също се присъедини към благотворителната инициатива. Концертът снощи беше със специалното участие на Ансамбъла за народни песни и танци- Сливен.

В края на програмата беше обявена събраната сума – близо 6 хиляди лева.

Организатори на благотворителния концерт са Община Сливен и фондация „Памет“.