close
България

Множество разкрити престъпления при мащабна полицейска операция на територията на ОДМВР-Сливен

325620024_678288130446730_462726651358723817_n

Разкрити кражби от частни и обществени обекти, установена незаконна търговия с тютюневи изделия и други нарушения, отчитат екипите на ОДМВР-Сливен, след проведена в края на миналата седмица мащабна операция по битовата престъпност. Акцията е проведена по утвърден план на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и е проведена на територията на цялата област с екипи на Областната дирекция, Зонално жандармерийско управление-Бургас и служители на РДГ-Сливен.  Целта е противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, незаконния добив на дървесина, нерегламентирана търговия с тютюневи изделия, нарушения при изкупуване на черни и цветни метали, установяване на вещи, обект на кражба и контрабанда, както и противодействие на наркоразпространението.

Проверени са общо 1394 лица и 807 превозни средства. Осъществен е контрол на криминалния контингент.  Установени са 9 лица, обявени за общодържавно издирване с различна мярка. Проверени са 18 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 23 заложни къщи, 82 търговски обекта, 60 питейни и увеселителни заведения, 19 автоморги, автосервизи и депа. По Закона за движение по пътищата и други нарушения са съставени 98 фиша и 32 акта. Образувани са 5 бързи и 7 досъдебни производства.

В поделенията на ОДМВР  в Сливен, Нова Загора и Твърдица са задържани 15 лица, извършители на престъпления- 5 пълнолетни и 15 непълнолетни и малолетни.

Служители на РУ-Твърдица са разкрили кражби на вещи и дърва за огрев от части имоти в град Шивачево и село Боров дол. Разкрита е кражба на парични суми от дрехите на ученици, намиращи се в спортен салон на училището в гр.Шивачево.

На територията на РУ-Нова Загора са разкрити кражби на осветителни тела от здравната служба в село Караново. Установени са извършителите, причинили материални щети по соларни панели от фотоволтаичен парк в землището на Нова Загора. Установена е кражба на велосипед и е задържан извършител на множество кражби на техника и инструменти от части домове в региона. В търговски обект в град Нова Загора е установена нерегламентирана продажба на стоки без акцизен бандерол-  цигари от марката Royal Blue, за което е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ – ОДМВР-Сливен са установили незаконна продажба на акцизни стоки. От търговски обект в село Сотиря са иззети 7200 къса цигари без бандерол от марките „Давидов“ и „Роял“. По случая е образувано досъдебно производство.

Съвместно със служители на РДГ-Сливен са извършени проверки на 7 обекта по чл.26 от Закона за горите – складове за съхранение и продажба на дърва за огрев. Не са констатирани нарушения.

Специализираните операции по различни направления на дейност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.