close
България

Мобилна изложба за Българското председателство в съвета на ЕС в Ямбол

6 (1)

Продължава представянето по ямболските училища на мобилната изложба, посветена на Българското председателство на съвета на Европейския съюз. Тя е част от информационната кампания в рамките на проекта, защитен от община Ямбол: „Популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС в община Ямбол“.

Изложбата включва тематични информационни табла, представящи в синтезиран вид същността на Европейския съюз като обединение на държави, развитието на интеграционния процес и пътят на България в него, присъствието на страната ни в европейските институции, както и приоритетите и основните акценти от Българското председателство на Съвета на ЕС. Целта на кампанията е повишаване информираността на гражданите и гостите на община Ямбол за организацията и политиките на Европейския съюз, членството на България в Съюза, същността и ролята на ротационното председателство, приоритетите и програмата на Българското Председателство и постигнатите резултати от евроинтеграционния процес на територията на община Ямбол.

Мобилната изложба се представя в рамките на няколко дни във всички основни и средни училища на територията на общината, както и във Факултета „Техника и технологии“ по предварително утвърден график. През настоящата седмица е ред на ОУ „Хр. Смирненски” и ОУ „Димчо Дебелянов“, както и ОУ „Н. Петрини”. На всички учебни заведения са предоставени информационни материали за българското председателство и в електронен вид за популяризирането им сред учениците и студентите. Изложбата вече бе представена в Културно-информационен център „Безистен“ и други културни институти в града, в Областния информационен център, както и на редица публични места в града.

Подробна информация за проекта и мобилната изложба e публикувана на сайта на община Ямбол.