close
Спорт

Награждаването на най-добрите ямболски спортисти се проведе Културно-информационен център „Безистен“

3

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ се състоя награждаването на десетте най-добри спортисти на Ямбол за 2020 година. Поради епидемиологичната обстановка в страната церемонията се проведе при закрити врати в присъствието единствено на наградените състезатели и техните треньори.

Най-добрите ямболски спортисти бяха определени от Общинската експертна комисия за физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност на заседание, председателствано от заместник-кмета на Община Ямбол Енчо Керязов, въз основа на резултатите от анкета, попълнена от ямболските журналисти.

В анкетата бяха включени двадесет и четирима спортисти, предложени от спортните организации, който са завоювали престижни награди през 2020 година.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански се обърна към присъстващите: „Уважаеми треньори, скъпи спортисти, радвам се, че макар и в различна обстановка, тази година отново имаме възможността да сме заедно. Искам от сърце да поздравя вас и вашите треньори за успехите, които сте постигнали и да ви пожелая всяка следваща година да бъдат все по-големи. Щастлив съм, че с това, което постигате, отново ни карате да се гордеем и прославяте името на нашия град! Искам да споделя с вас, че още преди няколко месеца взехме решение и тази година в бюджета ще бъде заложен ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона. Предстои и капиталов ремонт на зала „Диана“, след като правителството ни подкрепи със сумата от четири милиона лева. Работим и в посока за създаване на възможно най-много места и за спорт на открито, защото за нас е важно да се развива както професионалният, така и аматьорският спорт.

Вие, нашите спортисти, заслужавате да имате добри условия, в които да се развивате и Община Ямбол ще съдейства за това според възможностите си. Само няколко дни преди най-светлите празници ви пожелавам да бъдете здрави – вие и вашите семейства и приятели, да бъдете щастливи, да имате много победи и най-важното – да бъдете заедно! Благодаря ви!“

Кметът и неговият заместник Енчо Керязов наградиха десетте най-добри състезатели на Ямбол и техните треньори.

На първо място в журналистическата анкета беше класирана Полина Тодорова от Клуб по лека атлетика „Тунджа“ – републиканска шампионка на 800 метра в зала, четвърта на 4х400 и пета на 800 метра в зала на Балканския шампионат в Истанбул, Република Турция. Тя е възпитаничка на заслужилия треньор Йордан Атанасов.

Втората позиция беше за Валентин Захариев от Спортен клуб „Водомоторен спорт 69 рейсинг“, което е републикански шампион в категория Expert Stock Box, бронзов медалист в категория GP2, носител на златен медал от турнир Европейска купа, категория GP2, златен медалист от Балканската купа – категория Expert Stock Box.

Третото място беше отредено за Александрина Драганова, републиканска шампионка по скокове на батут. Тя е от Спортен клуб  по скокове на батут „Енчо Керязов“, неин треньор е Теодора Димитрова.

На четвърто място в десятката е класиран Георги Герганов, републикански шампион с отбора на Баскетболен клуб „Тунджа“, втори с националния отбор по баскетбол на Световното първенство за умения FIBA. Негов треньор е Стойо Чолаков.

Пети в класацията е републиканският шампион по борба свободен стил в категория 57 килограма Мехмед Мехмед. Той тренира при Михаил Михов в Спортен клуб „Борба и самбо“.

Шеста в подреждането е Ива Найденова от Спортен клуб „Водомоторен спорт 69 рейсинг“. Тя е републиканска шампионка по водомоторен спорт в категория Expert Women  и Women 1100 Stock, носител на Европейската купа в същите категории и на Балканската купа в Women 1100 Stock. Неин треньор е Валентин Захариев.

На седмо място е Денис Михайлов, републикански шампион по борба свободен стил в категория 92 килограма, състезател на Спортен клуб „Борба и самбо“. Той е възпитаник на Михаил Михов.

Осмото място беше отредено за Пламен Драганов от Лекоатлетически и клуб „Радио 999“. Републикански шампион на 800 метра в зала и на открито, шампион на България на 1500 метра на открито.

Девети в класацията са Станимир Стоянов и Таня Йосифова от Клуб по спортни танци „Ямбол“ с треньор Станьо Иванов. Те са трикратни републикански шампиони по спортни танция при професионалистите.

На десета позиция е Кристиян Дойчев от Спортен клуб  по карате „Киокушин“, трениран от Георги Георгиев. Той е сребърен медалист от Световния турнир „Гран при“ в Япония.

За треньор на годината беше избран Стойо Чолаков. Неговите възпитаници спечелиха републиканската титла по баскетбол при юноши до 19-годишна възраст.

На финала заместник-кметът също приветства спортистите и треньорите. Той им пожела новата 2021 година да бъде още по-успешна за тях.

Церемонията приключи с обща снимка за увековечаване на събитието.