close
България

Над 25 яхти ще участват във ветроходната регата „Порт Бургас- Булстрад къп“

qhti

Прогноза за запазване на вятъра от източна четвърт със сила около 20 възела, достигащ на поривите до 29-30, и през трите състезателни дни, обещава интересна надпревара между над 25 яхти във ветрохдната регата „Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020“.

Екипажите пристигнаха вече в Бургас. По всяка вероятност днес и утре ще се състоят двете офшорни гонки – 17 и 27 морски мили, а иншорните в неделя.

Във връзка с провеждащият се в Бургас „Spice Music Festival“ и ограниченията в придвижването с автомобили в района на Пристанищен комплекс Бургас, Морска гара и района на ЯК „Порт Бургас“, организаторите на ветроходна регата „Порт Бургас – БУЛСТРАД КЪП“ 2020 информират за постигнати допълнителни споразумения с организатора на феста:

– всеки участник в регата ще разполага с гривна за преминаване пеш през територията на фестивала с цел напускане. Домакините предупреждават, че охраната на фестивала ще екскортира лица без пропуск, които не напуснат за продължителен период от време територията на събитието.

– автомобилите могат да се паркират на територията на яхт клуб „Порт Бургас“ за целия преиод на регатата;

– движението на автомобили е допустимо за вход и изход между 0600 – 1500 часа всеки ден с издаден пропуск;

Опции за паркинг извън района на пристанищния комплекс:

– ще бъде отцепена най-дясната лента на ул. „Булаир“, която е в непосредствена близост до пристанището;

– Синя Зона в пристанищния район, зоната на Морска градина и хотел „Приморец“, както и в целия град, е безплатна през уикенда.

Регата „Порт Бургас – БУЛСТРАД Къп 2020“ е организирана от яхт клуб „Порт Бургас“, съвместно със ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“, Пристанище Бургас и Община Бургас.

Предварителна програма на регата „Порт Бургас – БУЛСТРАД КЪП“:

6 август, четвъртък

12:00-19:00 Регистрация и обмер

7 август, петък

08:00-09:30 Регистрация и обмер

10:30 Техническа конференция

13:00 Иншорни гонки

8 август, събота

TBA Иншорни/Офшорни гонки

9 август, неделя

TBA Иншорни/Офшорни гонки

TBA Церемония по закриване на регатата