close
България

НАП Сливен продава коли, недвижими имоти и друга техника на длъжници от областта

nap-sliven

Публичните изпълнители от офиса на НАП в Сливен са обявили 6 активни търга за публична продан през октомври. За продажба ще бъдат предложени 5 автомобила на длъжници, които са на цени от 300 до 6 000 лв., съобщават от Агенцията. За 6000 лв. се продава автомобил  марка TOYOTA РАВ 4. Товарен автомобил MERCEDES „Форд Транзит“ е оценен на 5 000 лв. В Нова Загора се продават 2 леки автомобила – DAEWOO, модел Нексия и BMW, както и товарен автомобил VOLKSWAGEN, на цени под 1000 лв.

Също през октомври ще бъдат предложени за продажба и 3 недвижими имота – апартамент в гр. Несебър с начална цена 18 350 лв., обект за търговска дейност в гр. Сливен с начална цена 34 500 лв. и поземлен имот в гр. Твърдица с начална цена 996 474 лв.

До края на октомври ще се проведат и търгове за редица машини и съоръжения сред които булдозер, абкант, машина за огъване, борверг и др.

Подробности за търговете, сроковете и регламента за участие в тях са публикувани в интернет страницата на НАП на електронен адрес www.nap.bg, в рубриката „Продажби“. Там се публикува ежедневно информация за продавани активи, срокове за участие чрез ценови предложения, внасяне на депозит и срокове за огледи, а рубриката „Как да купя“ дава съвети как се участва в самите продажби.

Общо 29 търга с тайно или явно наддаване са провели служителите от офиса на НАП в Сливен от началото на 2020 г. до момента, като провеждането им и образуването на нови изпълнителни дела, бяха временно спрени в условията на извънредно положение заради COVID-19.

От офиса на приходната агенция уточняват, че с приходите от подобни търгове частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП съветват всеки, който има просрочени данъчни и осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове, а при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения към НАП  и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код /ПИК/  и с електронен подпис /КЕП/ в Портала за е-услуги на НАП.