close
България

На празника на децата в Ямбол– общоградски концерти и Ден на отворени врати във военни поделения

1 June 2017

Много настроение и емоции очакват децата на Ямбол в празничния за тях 1 юни. На сцена в Градския парк в 10.00 започва общоградският детски празник „Влакче на мечтите“ с концерт на състави от детските заведения в града. Своеобразното пътешествие с много музика и игри, арт-работилници и анимации ще бъде в зоната на бившия „Ален мак“ до детската площадка.

През деня малчуганите могат да се включат и в редица съпътстващите събития. В 10.00 пред НЧ „Съгласие – 1862“ започва конкурсът за рисуване на открито „Мое детство, моя мечта“. В 11.00 часа, отново в Градския парк, пред Младежки дом „Г. Братанов“ е началото на фестивала „Младият Ямбол твори“.

За по-големите, вечерта от 20.00, пред читалище „Съгласие“ започва традиционният хепънинг „Не на нея“ (или „Силните духом не се друсат“) с участието на млади изпълнители и рок-групи.

Две ямболски военни формирования също предлагат силни емоции за своите посетители в Деня на детето. За поредна година авиобаза „Безмер“ организира ден на отворени врати, като предиобеда – от 9.30 до 12.00 гостите ще могат да разгледат изложение на авиационна техника и въоръжение. Експозицията ще бъде представена от самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка и специална техника. Децата ще имат възможност да покажат и своя талант, рисувайки на асфалт, като най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Първи юни е специален ден и за 20 самоходен артилерийски дивизион, който чества 11 година от създаването си в този му вид. Военно формирование 54100 е наследник на 6-ти артилерийски полк и благодарение на своята висока подготовка и професионализъм се ползва със заслужен авторитет сред артилеристите в цялата Българска армия. Личният състав на формированието ще отпразнува празника с редица мероприятия – тържествено откриване, награждаване на заслужилите военнослужещи, показ на техника и демонстрация на тактически действия. Програмата започва от 10.00 и е с отворени врати за граждани до 13.00 часа.

 

Снимка: Община Ямбол