close
България

На 23 май: награди за изявени учители и творци, концерт на естрадни звезди и илюминации

plotshad-Hadji-Dimityr

Община Сливен ще награди изявени учители и дейци на културата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това ще стане на тържествена церемония и концерт на 23 май, от 18 часа в зала „Сливен“.

Кметът Стефан Радев ще връчи общинската награда „Аргира Жечкова“ на тазгодишния й носител – Веселина Тонева, главен учител по български език и литература, общественик. С грамоти ще бъдат отличени училищните преподаватели, които бяха номинирани за наградата, както и изявени в различни професионални области учители и творци на изкуството.

От името на просветния министър началникът на РУО Кристияна Станкова ще поднесе призовете на удостоените с националната награда „Неофит Бозвели“ сливенски педагози.

Изпълненията на Симфоничния оркестър и на оркестъра към АНПТ „Сливен“, под диригентството на маестро Георги Андреев, ще допринесат за празничното настроение.

В 20 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концертът с участието на любими на няколко поколения естрадни звезди: Йорданка Христова, Мими Иванова и Развигор Попов, дует „Шик“.

Тържествената вечер ще завърши с илюминации.