close
България

На 25 октомври – много забавления за децата на Сливен, концерти и тържествена сесия на Общинския съвет

kk

Тържествена сесия на Общинския съвет в Сливен ще се проведе на 25 октомври по повод празника на града – Димитровден. Заседанието ще започне от 10 часа в зала „Май“. Дневният ред включва приветствия на официалните гости и връчване на награди на Община Сливен от кмета Стефан Радев.

Програмата за отбелязването на празника предвижда много и интересни събития за най-малките. От 11 часа пред Кукления театър ще се проведе детски празник „Куклен град“ със забавни игри, развлечения и скечове. Ако времето не позволява провеждане на открито, има готовност събитието да се премести в сградата на Кукления театър.

От 14 часа в „Хаджиданчовите къщи“ ще бъде организирана седянка – майсторилница „Най-сръчни ръце“. В 16,30 ч. пред сградата на Общината ще започне мини цирков спектакъл „Въй-въй-въй“ с участие на дуо „БарбарониТе“, който включва ходене на кокили, жонглиране, игра с публиката. По време на този спектакъл Община Сливен, съвместно с магазин „Кауфланд“, ще проведе акция за популяризиране на здравословното хранене на децата с плодове.

Тържественият концерт за връчване на наградите на Община Сливен е с начало 18 часа. Той ще се проведе в зала „Сливен“.

В 19,45 на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър“ ще започне огнено шоу „Огънче“ с участието на дуо „БарбарониТе“, след което от 20 часа е концертът на Криско и Михаела Филева. При дъждовно време има готовност концертът да се проведе в сградата на Драматичен театър „Стефан Киров“.

За 21,30 ч. на площада са предвидени празничните фойерверки.

В програмата за честването на Димитровден община Сливен, съвместно с институтите за култура в града организира традиционния ученически конкурс за рисунка „Аз и моят град“, изложби, премиери на книги и спектакли, много конкурси, атракциони за деца и забавления за малки и големи.