close
България

Нова Загора отбеляза 3 март

1

На 3 март всяка година българският народ свежда глава в преклонение пред героите, отдали живота си за свободата на България и отбелязва своя Национален празник. За новозагорци днешният специален ден започна с полагането на венци и цветя и дълбок поклон пред подвига на освободителите. Кметът Николай Грозев и неговият екип, председателят на Общински съвет Георги Николов, народният представител Галя Захариева и много граждани се събраха пред Паметника на Освобождението, за да сведат глава в преклонение и отдадат почит на героите.

По-късно те се присъединиха към множеството жители и гости на Нова Загора, за да се включат в националната инициатива „Пробуждане с хоро“. Под звуците на гайда и песните на народната певица Сийка Хълбукова на площада се изви тежко българско хоро. На него се хванаха представители на танцовите състави „Загорчета“, „Всички стъпки“, „Балига“ и „Формация Димитров“, както и много граждани.

„Благодаря на всички новозагорци, които дойдоха да отбележим заедно този, велик за България, ден. Честит празник!“, заяви кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

Организатори на проявите бяха Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Дивков – 1870′.