close
България

Новият представител на УНИЦЕФ за България посети Община Сливен

DSC_7774

Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита посети днес Община Сливен. Тя беше посрещната от заместник – кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Д-р Муита сподели положителните си впечатления от сътрудничеството с местните институции и отличната работа по съвместните проекти. Тя даде за пример Центърът за майчино и детско здраве, проектът „Заедно от детската градина“, сътрудничеството с адвокатската колегия за осигуряване на достъп на децата до правосъдие. Заедно с екипа си и екипа на патронажните сестри е посетила и квартал „Надежда“, където на място се е запознала с обстоятелствата в района.

По време на срещата бяха обсъдени и бъдещите акценти в новата програма за страната в периода 2018 – 2022 г. Те обхващат дейности, които ще бъдат по-резултатни за децата.

От своя страна заместник – кметът Пепа Чиликова изказа благодарността си от съвместната работа, както и бъдещото сътрудничество. Тя заяви, че един от приоритетите на Общината е задържането на децата в училище, както и проблемите, свързани с употребата на психоактивни вещества.

Д-р Джейн Муита е в България от шест седмици. По време на престоя си в Сливен е посетила Детската младежка зона, Общностния център, Областна администрация – Сливен, Регионалната здравна инспекция, Регионално управление на образованието. Заедно с екипа си се е срещнала и с Адвокатската колегия. В програмата е предвидено и посещение на град Котел.