close
България

Общината дари два нови автомобила за нуждите на полицията в Сливен

DSC_6158

Автопаркът на сливенската полиция бе допълнен с два нови леки автомобила. Колите са закупени и дарени от Община Сливен за нуждите на органите на реда. Днес кметът Стефан Радев лично връчи ключовете на двете превозни средства на директора на Областната дирекция на МВР в Сливен ст. комисар Димитър Величков. Той благодари на кмета Стефан Радев и Община Сливен за доброто взаимодействие и ползотворното сътрудничество между двете институции. Той отчете, че постигнатите резултати на районното управление, свързани със сигурността и опазване на обществения ред, са много добри. Сливенският градоначалник също изрази задоволство от взаимното сътрудничество и постигнатите резултати.

„Благодаря на служителите, които работят в структурите на МВР и на старши комисар Величков за всичко, което правят за реда и сигурността в Сливен. Със сигурност ще продължим с инвестициите в инфраструктурата, за нуждите на Детска педагогическа стая и на районното управление. Важно е да разполагаме с все повече ресурси, с които да противодействаме на опитите за нарушаване на обществения ред“, посочи още кметът Радев. Той припомни, че освен закупените автомобили, досега Общината е инвестирала и в материалната база на полицията – предоставяне на дрегери, компютри офис-техника и др. Той бе категоричен, че Общината ще продължи да развива и надгражда системата за видеонаблюдение, по която съвместно оперират двете институции. „Ние инвестираме в системата, но всъщност тя е основно за дейността на органите на реда. Надявам се да имаме по-малко случаи, в които да говорим за произшествия и повече за добрите, които правим“, заяви още Стефан Радев.

Двата нови автомобила са на обща стойност близо 63 хил. лв. Средствата са отпуснати на Общината от Министерство на вътрешните работи за нуждите на районните инспектори към РУ на МВР-Сливен и Детска педагогическа стая.