close
България

Община Бургас поставя началото на коледна горичка в парк „Езеро“

p20111-092210

Община Бургас избра два големи, удобни и комуникативни терена в парк „Езеро“, където през следващите години да се засаждат живи коледни елхи. Те се намират между к-с „Зорница“ и обходния канал на Атанасовското езеро, в близост до оградената площадка за разходка на кучета и малкия байк парк с трасе за „дърт джъмп“.

Първите дръвчета в новата горичка ще са 160 елхи, с които Община Бургас украси улиците на града за празниците през декември. Но на двете съседни поляни има още много място. С помощта на бургазлии за няколко години там може да израсне красива нова горичка. Още веднъж уточняваме, че тя ще е само за иглолистни дървета.

Тази седмица започва изкопаването на гнезда и създаването на организация за засаждането на общинските елхи. Каним училища и детски градини, които са използвали в коледната си украса живо дръвче и не са решили какво да правят с него, да се включат в инициативата. Те могат да си осиновят и някоя от 160-те елхи от празничната украса на града, и да участват в нейното засаждане. За тази цел на 21 януари, петък, в 13 часа, на упоменатото място ще има подготвени гнезда и работници, които да им помогнат да засадят своите елхички. Ако имате желание и интерес, уведомете ни на: gardens@burgas.bg.

На въпросното място в парк „Езеро“ може да засади своята коледна елха и всяко бургаско семейство. На 22 януари, събота, отново от 13 часа, Общината ще изпрати дежурен работник, за да ви помогне. Ще бъдем благодарни, ако и вие направите предварителна заявка на същия мейл, за да знаем колко гнезда да приготвим: gardens@burgas.bg.