close
България

Община Бургас предлага повече игри и занимания на открито в детските градини

detska-gradina

Повече игри и занимания на открито предвижда новата общинска програма „4 годишни времена за здравето на нашите деца“. Тя беше представена днес от зам.-кметовете по образование и здравеопазване  Йорданка Ананиева  и д-р Лорис Мануелян, както и от директора на Дирекция „Образование“ Веселина Таралова, пред директори и учители от всички бургаски детски градини.

Идеята на амбициозната и иновативна програма е децата да излизат всеки ден навън преди обед и следобед по 1-2 часа, когато не вали и няма мъгла. Предлага се престоят им навън да бъде отбелязван в специален здравен календар, с който родителите да могат да се запознаят, когато пожелаят.

По този начин децата ще са по-спокойни, по-уравновесени, по-устойчиви на инфекции и температурни промени, категорични са от администрацията.

„Освен игри, времето навън може да бъде използвано и за уроци на открито“, обясни зам.-кметът Ананиева. Тя припомни и другата общинска програма, която ще бъде реализирана тази година. Тя е за родители- доброволци, които да помагат в заниманията и желание за участие в нея са заявили дотук 20 детски градини.