close
България

Община Котел ще отбележи Празника на детето с 4 събития

1

Община Котел традиционно организира богата и интересна програма, посветена на 1 юни – Международния  ден на детето. Тази година проявите ще се проведат в рамките на 2 дни –  1 и 2 юни, на пл. „Възраждане“ и на Градския стадион. Децата ще имат възможност да посетят общо 4 събития, ориентирани към всички възрасти, но най-вече към най-малките.

На самия 1 юни /петък/ от 10.00 часа, на площад „Възраждане”, малчуганите ще бъдат забавлявани с програмата на  актьорите от Държавен куклен театър – Сливен, последвана от състезанието за знания и бързина – „Европейска щафета“. Кметът на Община Котел – Коста Каранашев ще приветства най-малките жители на общината и официално ще открие първия Детски футболен турнир за Купа „Раковси“. В него участие ще вземат детско-юношеските отбори на ПФК „Нефтохимик“ (Бургас), ПФК „Дунав“ (Русе) и ПФК „Етър“ (Велико Търново), а домакин ще бъде отборът на ОФК „Котел“. Програмата ще продължи с много песни, игри, танци, празнична торта и забавни изненади.

Празничният ден ще завърши с две срещи от футболния турнир. Първата среща на стадиона е от 17.00 ч., а втората – от  18.30 ч.

За 2 юни /събота/ по програма са планирани 4 футболни двубоя. Първата среща ще бъде от 9.00 ч., а последната – от 16.00 ч. В 17.00 ч. ще се състои награждаването на победителите и закриването на турнира.