close
България

Община Одрин представи в Ямбол туристическия си потенциал

7

На 18 декември 2018 г. от 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол се проведе третото съвместно събитие: „Туристически обекти в Одринския регион“, организирано от Община Одрин и Община Ямбол, с което се популяризира туристическия потенциал на град Одрин. Жителите на Ямбол се запознаха с рекламните клипове за културно-исторически обекти, които представиха най-популярните туристически дестинации в съседния ни град. Местни занаятчии изложиха красиви цветни продукти и сувенири, изработени от самите тях, характерни за този край, изобразяващи дългогодишни традиции и занаяти.

Жителите на града ни, наред с привлекателните търговски обекти се запознаха и с културните, исторически и природни забележителности на Одрин. За любителите на екскурзии до Одрин бяха разпространени рекламни брошури и карта на Одрин с обозначени основните места за посещение от туристите.

Съвместното събитие се изпълнява по проект СВ005.1.21.099 „Ямбол и Одрин – два града на Тунджа“, в партньорство с Община Одрин, съфинансиран от Европейския Съюз чрез Програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020.По същия проект в Ямбол се извърши основен ремонт и обновяване на централния пешеходен мост към Градския парк.

Това събитие е трето поред от планираните в рамките на проекта четири съвместни събития в Ямбол и Одрин, свързани с представяне, споделяне и празнуване на местни обичаи и представяне на туристическия потенциал на двете побратимени общини.