close
България

Община Сливен въведе в експлоатация обекти, финансирани по програма за енергийна ефективност

obtshina-sliven

Община Сливен този зимен сезон успешно въведе в експлоатация четири обекта, финансирани по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2009-2014. Това съобщи Павлина Каравелова, експерт в дирекция „Общинска инфраструктура” в община Сливен.

В СОУ „Хаджи Мина Пашов” е направена реконструкция на вътрешната отоплителна инсталация. Монтирани са 192 нови стоманени панелни радиатори, в комплект с терморегулиращи радиаторни и секретни вентили. Инсталиран е нов чугунен водогреен котел – 320 kW. Към него е монтирана нафтова горелка, 2 циркулационни помпи за котелна централа, както и 5 за отоплителната инсталация. Монтиран е програмируем контролер с възможност за модулно свързване.

По тази проект е направено топлопроводно отклонение и абонатна станция за сградата на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, като се осъществи директно топлозахранване на училището от топлопреносната мрежа на Сливен.

В ОУ „Христо Ботев” се извърши реконструкция и подмяна на вътрешна отоплителна инсталация. Монтирани са нови стоманени панелни радиатори в комплект с терморегулиращи радиаторни и секретни вентили. Изградена е нова пристройка за котелно помещение към сградата  и е инсталиран нов стоманен водогреен котел – 304 kW, с комбинирана модулираща газо – нафтова горелка в комплект с газов мултиблок и контрола за плътност; програмируем контролер с възможност за модулно свързване. Изградено е външно газопроводно отклонение до сградата на котелното помещение.

Направено и централно топлозахранване към градската мрежа на спортна зала „Васил Левски”.