close
България

Община Сливен започва предоставянето на топъл обяд

supa-obtshestvena-trapezariq-topyl-obqd

Община  Сливен стартира предоставянето на „Топъл обяд”  по Проект „3.1-Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Сливен“процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001. Проектът е финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020г., съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Топъл обяд ще се предоставя на 1600 лица  от община Сливен, всеки работен ден в периода от 8 февруари 2021 г. до 27 април 2021 г. Той включва – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

Основната цел на проекта е намаляване броя на живеещите в бедност, чрез осигуряване на храна за хората, засегнати в най-висока степен от пандемията COVID-19 и последиците от нея.

Допустимите целеви групи са:

  • Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
  • Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
  • Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Приемът на заявления-декларации ще се реализира през целия период на изпълнение на проекта. Кандидатите е необходимо да подават следните документи:

·        Заявление-декларация по образец.

·        Декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация по образец.

Необходимите документи се подават в Център за административно обслужване на граждани на Община Сливен /гише № 8/, ЦАО „Речица“, ЦАО „Дебела кория“, ЦАО „Надежда“ и кметствата на населените места.

Принадлежността на кандидат-потребителите към допустимите  целеви групи се потвърждава от Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен.

Допълнителна информация на телефон – 044/611122 и 044/611162.

Необходимите документи могат да бъдат изтеглени и от прикачените файлове.

Декларация за съгласие за разкриване на данъчна информация

Заявление-декларация