close
България

Община Сливен и ОУ „Д-р Иван Селимински“ в партньорство по програма „Еразъм+“

1

Община Сливен беше домакин на среща между преподаватели и ученици от град Измир, Турция и град Мезокьовешд, Унгария, участници в проект на програма „Еразъм+“. Партньор и участник в проекта е ОУ „Д-р Иван Селимински“.

Заместник-кметът по „Хуманитарни дейности“ Пепа Чиликова приветства присъстващите гости от чужбина с добре дошли.

„Ще кажа за училището, което ви е партньор – вие сте на правилното място. Това е училище с много традиции. Имам сантимент към него, тъй като аз съм учила там, дъщеря ми също, а сега и синът ми. Вече имам наблюдение и като родител. Убедена съм, че ще придобиете опит и успешно ще реализирате проекта си“, посочи Чиликова.

През 2018 година ОУ „Д-р Иван Селимински“ беше одобрено за участие в двугодишен проект по програма „Еразъм+“ на ЕС. От 25.02.2019 г. До 01.03.2019 г. училището е домакин на партньорска среща по проекта. В нея участват по 4 деца от всяка страна на възраст от 11 до 14 години. В програмата им са заложени дейности, представящи културно-историческото наследство на България и по-конкретно на Сливен.

Заместник-кметът използва възможността и отправи покана към участниците в срещата да се включат в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“, който се провежда през май.

В края на посещението им в общината децата и техните преподаватели получиха подарък за спомен – албум, показващ историята на Сливен, как той е изглеждал преди и как се е променил сега.