close
България

Общински фонд „Култура“ одобри за финансиране четири проекта

obtshina-sliven

На редовно заседание на Общинския фонд „Култура“ експертната група разгледа и оцени четири проекта. Те бяха одобрени за финансиране и са на обща стойност от 10 300 лв.

Първият одобрен за финансово подпомагане проект е „Летопис на с. Желю Войвода”, постъпил от Димитър Митърков и ще бъде финансиран с 2500лв.

Вторият е „Сливналии”- 20 интервюта, събрани в книга I. Вносител на проекта е Йорданка Славова Радева (Раданчева). Отпуснатите средства са 1800лв.

Фестивал „Лятна случка”- Карандила 2018г. е третият проект, който ще бъде финансиран с 3 000 лв. Вносител е Сдружение с нестопанска цел „Блян за романтика, цветя и космос”, с ръководител Росен Русев.

Четвъртият проект, който беше одобрен е специален брой на списание „Пламък”, посветен на 150 години театър в град Сливен. Проектът е постъпил от ИК „Списание Пламък” ЕООД, с главен редактор Георги Константинов и ще бъде финансиран с 3000лв.

След подготовка на документите на одобрените проекти, авторите ще бъдат информирани и поканени да подпишат договорите за финансиране.

Авторите на проектите могат да направят справка при секретаря на Управителния съвет на Фонда в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ – Община Сливен, или на телефон 0879599054.

Фондът е създаден през 2015 година. Негова основна цел е да оказва финансова помощ на организации и творци в създаването на продукти в областта на културата в различните й аспекти, които са на сливенска тематика. Те могат да бъдат художествени произведения, документални филми, изследователски трудове, творчески продукти на млади сливенски дарования и др.