close
България

Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ с инициатива по повод Седмицата на гората

dgs4

Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” поздравява своите служители и колеги във връзка със Седмицата на гората.

Екип лесовъди от предприятието гостува на 1 април на децата от ЦДГ „Синчец”. ОП „Земеделие, гори и водни ресурси“ с директор инж. Даниела Йорданова, осигури фиданки от черен бор, туя, кедър и др. Повод за посещението бе Седмицата на гората, която традиционно се отбелязва в първата седмица на април. Лесовъдите, заедно с децата, посадиха в двора на детското заведение различни дървесни видове и показаха на малчуганите техниката за залесяване. Децата научиха интересни неща и за опазването на гората. Целта бе да се възпита подрастващото поколение в грижа за зеленото богатство. Служителите разказаха на децата за функциите на горите, ползите и важността на гората, и ги запознаха със значението на личния принос за нейното опазване и увеличаване. Залесяването в детските градини премина при голям интерес от страна на малките природолюбители.

От общинското предприятие подариха на децата комплекти с рисунки „Оцвети легендите на Сливен”, издание на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Комплектите включват черно-бели илюстрации за оцветяване, които са свързани с Халката, връх Българка, хайдушкото сборище при Кушбунар, самодивското хорище, Крали Марко, връх Голяма Чаталка и местността Игрите, царството на орлите, Каменната сватба, Хаджидимитровото кладенче и др. Автор на илюстрациите е младият художник Димитър Михалев. Оцветявайки рисунките, малките деца ще се запознаят с природните феномени в планината край родния град, а така ще се провокира и интересът им към най-известните легенди за Сливен.

По-късно специалистите от общинското предприятие посетиха и филиала на ЦДГ „Синчец“ и посадиха дръвчета и там.

Екипът на ОДФ-Сливен благодари на директора на Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” Даниела Йорданова за доверието и добрата съвместна дейност.