close
България

Обявиха конкурс за идейни проекти за сувенири, популяризиращи Бургас

burgas-izgled

 

Едно интересно предизвикателство е отправено към креативните хора от всички възрасти. Обявиха конкурс за изработване на идейни проекти за сувенири, популяризиращи Бургас. Те ще влязат в асортимента на общинското социално предприятие „Морски знаци“, в което работят преобладаващо сръчни и талантливи хора с увреждания.

Идейните проекти трябва да интерпретират духа на Бургас и културата на целия регион. Търси се моделът, в който да се съчетаят визията на Бургас като модерен европейски град, привлекателна туристическа дестинация, място на традиции и иновации, на творчество и развитие.

Изисквания към идейните проекти за изработка на сувенири:

Те  трябва да са проектирани така, че да са подходящи за използване както в малки, така и в по-големи размери. Проектите трябва да съдържат текст: БУРГАС, както и да има вариант на английски език: BURGAS. Да могат да се изработват ръчно. Допустими материали са американ, канаваца, панама, лен, памучни платове, кожа, керамична, стъклена или дървена заготовка.

 Условия за участие:

Всеки автор може да предложи за участие в конкурса до 6 проекта.

Всеки проект следва да е създаден специално за целите на конкурса.

Заедно с проекта си, авторът трябва да приложи: имената си, ел. поща и телефон за контакт; подписана декларация за авторство (свободен текст).

Краен срок за изпращане на проектите: 28.02.2017 г.

Предложенията се очакват по пощата на адрес: гр. Бургас, к-с „Славейков“, бл. 47, партер, за ОП „Морски знаци“ – или на място на същия адрес.

Оценяване и класиране:

Оценяването и класирането на постъпилите в указания срок проекти ще се извърши на няколко етапа.

Първи етап:

Оценяване на постъпилите предложения от жури в състав:

–  представители от Община Бургас;

–  представители от ОП „Морски знаци“.

Журито ще избере  до 10 проекта /според общия брой постъпили предложения/.

Втори етап:

Публиката гласува и избира от селектираните от журито проекти, които ще бъдат публикувани в страницата на Морски знаци във facebook. Първите 5 проекта, които получат най-много харесвания, ще бъдат избраните победители.

Трети етап:

Обявяване на идейните проекти – победители.

Награда:

Община Бургас ще покани авторите на класираните на първите пет  места проекти за сключване на договор за откупуване на авторските права срещу конкурсна премия в размер на 150 лева.

За повече информация:

ОП „ОСП ТЗ МОРСКИ ЗНАЦИ“ ОБЩИНА БУРГАС

Гр. Бургас, к-с „Славейков“, бл. 47, партер

Тел. 056 58 13 95

0885 985 691 – Ваня Петрова

0889 503 810 – Николина Димитрова

morskiznaci@abv.bg