close
България

ОДМВР-Сливен: Над 1200 нарушения на ЗДвП са санкционирани за една седмица в Сливенско

kat

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, както и безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и подготовката за движение при зимни условия.

За периода от 25 ноември до 2 декември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1273 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци, неправилно паркиране, както и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/. Съставени са 140 актове за административни нарушения и 1133 фишове, от които 697 електронни за превишаване на скоростта.  Установени са 7 водачи, употребили алкохол, от които 1 над 1,2 промила, за което е образувано бързо производство. Трима са управлявали след употреба на наркотични вещества. Един е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици.

Санкционирани са 7 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 82 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 7 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 92 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.