close
България

ОДМВР-Сливен: Над 1800 нарушения на ЗДвП са санкционирани за една седмица в Сливенско

page

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, и безопасност на пешеходците.

За периода от 26 септември до 6 октомври на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1886 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци, неправилно паркиране, както и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/. За неправилно движение на тротинетки и велосипеди в района на пешеходната зона на град Сливен са съставени 8 фиша, предупредени са родителите на 18 непълнолетни и малолетни лица. Съставени са 170 актове за административни нарушения и 1716 фишове, от които 1102 електронни за превишаване на скоростта.  Установени са 6 водачи, употребили алкохол, от които 2 над 1,2 промила, за което са образуван бързи производства. Трима са установени да управляват след употреба на наркотици. Двама водачи са отказали да бъде изпробвани за употреба на алкохол. Санкционирани са 8 неправоспособни водачи, от тях двама са били непълнолетни.

На място при проверка на пътя са връчени 94 наказателни постановления.

За една седмица са проведени 7 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 78 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Вчера от 10,00 до 12,00 часа в района на Дамарски мост в град Сливен се проведе поредната операция по метода широкообхватен контрол. Проверени са 78 превозни средства и 89 лица. Констатирани са 32 нарушения. Установен е един неправоспособен водач. Най-честите нарушения са за непоставени обезопасителни колани от водачи и пътници. По време на операцията е установен случай на движение с  индивидуално електрическо превозно средство/тротинетка/ в нарушение на ЗДвП – две момчета са се придвижвали по бул. „Ст.Караджа” качени на една тротинетка.

На нарушителите са съставени актове и фишове.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.