close
България

ОДМВР-Сливен отбелязва своя професионален празник – 5 юли

1

Тържеството събрание по случай 142 години от създаването на Министерството на вътрешните работи се състоя в навечерието 5 юли в областната дирекция на МВР в Сливен. По повод професионалния празник МВР служители в ОДМВР-Сливен получеха награди и отличия за изключителни професионални постижения.

Събранието се проведе на 2 юли в присъствието  на ръководния състав на дирекцията при  спазване на противоепидемичните мерки.  Гости на събитието бяха кметът на града г-н Стефан Радев и заместник областният управител Антоний Андонов.

„За нас като граждани Министерството на вътрешните работи е сърцето на  държавността”, каза кметът Стефан Радев в обръщението си към служителите на областната  дирекция на МВР в Сливен. „Радвам се, че има толкова мотивирани и отговорни хора, които да носят службата. Пожелавам Ви здраве и удовлетворение, от това което правите и да го виждате в очите на хората срещу Вас”, каза още той и благодари за добрата работа през изминалата тежка и изпълнена с изпитания година с всички аспекти на здравната криза.

Като гост на тържественото събрание заместник областният управител Антоний Андонов приветства служителите на МВР:  „Изключително удоволствие е да Ви поздравя по случай професионалния празник на МВР. За мен тази институция е много близка до сърцето.  Познавам трудностите на тази професия, познавам и много от вас. Пожелавам Ви да бъдете все така добри професионалисти и да отстоявате позицията си”.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков приветства присъстващите и изрази съжаление, че условията не позволяват присъствието на всички служители: „5 юли винаги е бил повод да събере всички, работещи в системата на МВР. За съжаление условията, в които живеем и служим вече повече от година, не ни позволяват това. Но въпреки наложените ни ограничения ще отдадем заслужена почит на всички, които с професионализъм и всеотдайност  постигнаха успехи, с които да се гордеем. Успехи, които поставиха Областната дирекция в Сливен сред първите в страната”.

По време на събранието началникът на отдел „Административен” г-н Венелин Алексиев представи наградените служители:

За проявен професионализъм и съществен принос при изпълнение на конкретни задачи и изпълнение на служебните си функции в борбата срещу престъпността, довели до бързото разкриване на престъпления, се награждават с „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” 12 държавни служители, с „ПАРИЧНА НАГРАДА” се награждават служителите в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен. Четирима служители са повишени в длъжност. С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков награждава младши инспектор Диян Стоянов от група „Охрана на обществения ред” при РУ-Сливен за оказване на своевременна помощ и оказване на съдействие на лица, намиращи се в непосредствена опасност за живота. Той е спасил мъж на 63 години и 8-годишно момиче при пожар.

„Това са служители, които и за миг не допуснаха да се усъмня в професионализма и енергията им, в желанието да ми помогнат и възстановят справедливостта” казва в своето благодарствено писмо жител на село Пъдарево, след разкриване на кражба в резултат на бързите полицейски действия.

„ Ние носим отговорност  – професионална и морална, пред жителите на областта, с ясното съзнание, че ежедневните ни, упорити усилия ще доведат  до повишаване на общественото доверие и издигане авторитета на институцията.”, каза още в обръщението си старши комисар Величков. Той  благодари за усилената работа и професионализъм, и пожела на служителите здраве, късмет, щастие и радост за семействата, сполука и по-добри бъдни дни.