close
България

Оперният певец Камен Чанев се нуждае спешно от кръвна плазма

kamen-chanev

Близки на тенора съобщиха, че той е заразен с COVID-19 и е приет за лечение в болницата в Стара Загора. Състоянието му се е влошило и спешно има нужда от преливане на кръвна плазма от преболедувал с кръвна група В+, информира Dnes.bg.

В момента Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той е солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера, Чехия. Завършил е Държавната музикална академия в София, а след това специализира в Римската академия за изкуство и култура при Борис Христов. Работил е с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианиста на Лучано Павароти). Лауреат е на конкурса “Йоси Бьорлинг”, Швеция. Изявява се в основния теноров репертоар освен в България и на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.

„Кураж, Камене! Бързо оздравяване! Бог да е с теб!“, пишат в социалните мрежи негови почитатели. „Скоро ще оздравееш, приятелю. Бог е с теб, прегръщам те и ще се моля за здравето ти и бързо възстановяване!“, написа баритонът Корлос Алмагуер Виялобос.