close
България

ОП „Платени зони за паркиране“ в Ямбол е с нов офис

01

От новата година Общинското предприятие „Платени зони за паркиране“ в Ямбол е с нов административен адрес – на ул. „Ал. Стамболийски“ 29. Досега централата на предприятието се помещаваше на пл. „Г. Дражев“ 1 (бивш кооперативен пазар). За улеснение на гражданите новият офис е обособен в централната част на града, зад сградата на Ямбол Бизнес Център. На церемонията по откриване днес лентата прерязаха кметът на Ямбол Георги Славов и директорът на ОП „Платени зони за паркиране“ Петър Петров, а архимандрит Димитрий освети новите помещения.

В община Ямбол платени зони за паркиране или т.нар. „синя зона“ бе въведена поетапно в централна градска част от август 2013г. От лятото на 2015 бяха въведени нови методи за самотаксуване – чрез sms – заявка и чрез паркинг автомати, което бе допълнително улеснение за водачите. Община Ямбол е сред малкото в страната, които предлагат самотаксуване чрез паркинг-автомати, подчерта при откриването на новия офис директорът на предприятието П. Петров.

ОП „Платени зони за паркиране“ изпълнява успешно мисията си, за която бе създадено, изтъкна кметът на Ямбол Георги Славов. Целта ни е да има ред и сигурност в движението и паркирането в централната част на града, както и да се изпълняват принудителни мерки спрямо неправомерно паркирали автомобили. От януари миналата година такава функция изпълнява специализираният автомобил за репатриране (паяк).